Studiosessies 1Twente

1Twente organiseert in samenwerking met provincie Overijssel een zesdelige reeks van Studiosessies over burgerparticipatie. Van het agenderen van stadsthema’s tot serial investigative journalism: na jaren te hebben geëxperimenteerd in de praktijk deelt 1Twente nu zijn opgedane kennis.

1Twente zet zich in als verbinder van de samenleving. In deze rol slaan zij bruggen tussen de behoeften van inwoners en de taken van het bestuur van de stad. Zij zijn van mening dat een participatieve samenleving maakbaar is. En deze opvatting hebben zij niet zomaar. De afgelopen jaren heeft 1Twente veel geïnvesteerd in participatietrajecten. Van opkomstbevordering tot waterproblematiek, zij gebruiken hun eigen middelen om stadsthema’s te agenderen bij de politiek in de hoop het verschil te maken dat de stad verdient. Maar hoe doen ze dit?

De afvalproblematiek van Enschede

Tijdens de Studiosessies gaan 1Twente en provincie Overijssel diep in op één van de cases: de afvalproblematiek van Enschede. Hierin speelden zij een centrale rol in het ophalen van problemen, oplossingen en het aanbieden van een advies aan de commissie die verantwoordelijk is om een beleidsadvies te schrijven.

Waar en wanneer?

Kijk en praat je mee over dit interessante thema? Elke donderdagmiddag van 11 februari t/m 18 maart vinden de Studiosessies plaats tussen 14:00 en 15:00. Kijk live mee via 1twente.nl/studiosessies. Gemist? Terugkijken kan ook.

Deventer Denkt Mee Festival

Studiosessies #1: Serial investigative journalism