In gesprek met Stefan Kuks en Ellen Nauta

Verandering is van alle tijden. Echter, de wereld om ons heen verandert in een steeds sneller tempo. Het Overijsselse openbaar bestuur voelt dit ook en moet inspringen op die veranderende wereld. Hoe blijven we aansluiten bij de samenleving van de toekomst? Een lastige vraag, die we alleen samen kunnen beantwoorden.

Eén ding is zeker: Er is zoveel kennis, ervaring en veranderkracht aanwezig in Overijssel, dat het zonde is om het niet samen te doen. Kortere lijntjes, elkaar vaker ontmoeten, gebruik maken van elkaars kennis en expertise – daar valt winst te halen!

VNG Overijssel en Studio Vers Bestuur vragen aan Overijsselse bestuurders en volksvertegenwoordigers: wat houdt JOU bezig?!

Dit levert interessante gesprekken op. Nieuwsgierig? Mooi, want van die gesprekken maken we een reeks podcasts. Met Tim Beumers (Studio Vers Bestuur) als host, gaan we in gesprek met Overijsselse bestuurders, politici en griffiers. In aflevering 1 gaan we in gesprek met Stefan Kuks (watergraaf Vechtstromen) en Ellen Nauta (Burgemeester hof van Twente).

Wat zijn hun grootste uitdagingen? Waar zijn zij het meest trots op in hun functie? Waar zouden ze graag hulp bij hebben en misschien nog wel belangrijker, waar liggen de raakvlakken in hun dagelijkse werk?

De eerste aflevering is hier  te luisteren!

We hopen je te kunnen inspireren. Ga ook in gesprek met jouw beroeps- en vakgenoten. Heb je een vraag, dilemma, oproep, geluksmoment of moment van moeite? Kun je vervolgens wel wat meedoe- of meedenkkracht gebruiken?

Neem contact met ons op of met VNG Overijssel. Dan organiseren we een werkvorm wat jij wat aan hebt.

Gea Overweg, Het 8ste Werk: “Hoe leg je de basis en laat je mensen écht mede-eigenaar zijn?”

Vera van der Sluis, ANNO: “Bij participatie komt meer kijken dan je denkt”

Heeten durft – en maakt een burgerbegroting

Sportbedrijf Almelo werkt aan eigentijds bestuur met Studio Vers Bestuur

Heidy van Essen over samenwerking Studio Vers Bestuur: “Spannend, maar ontzettend inspirerend”

Ferenc van Damme: ‘Adviescommissie is leuk en belangrijk gekkenwerk, maar helaas niet heel baanbrekend’