Expeditie Regio Zwolle – Hackathon

Onder het motto ‘niet praten, maar doen!’ organiseert Expeditie Regio Zwolle een hackaton op 27 en 28 september. In 28 uur worden initiatieven ontwikkeld die bijdragen aan een betere aansluiting tussen arbeid en onderwijs, betaalbaar wonen en een bruisend uitgaansleven. De drie thema’s over onderwijs, wonen en uitgaan kwamen naar voren na onderzoek onder jongeren over wat jongeren nodig hebben om in deze regio te blijven wonen en werken. Kortom; initiatieven ontwikkelen voor een sterke regio waar we jong talent weten te boeien en binden. Provincie Overijssel steunt dit initiatief via Studio Vers Bestuur.

Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams. Overheid, onderwijs, bedrijfsleven en jongeren gaan met elkaar aan de slag. Nieuwe of bestaande initiatieven die bijdragen aan bovenstaande thema’s worden verder geholpen. Middels een frisse en vernieuwende aanpak. Het proces wordt begeleid door ervaren professionals.

Spreekt een thema je aan of valt het binnen je werkveld? Heb je interesse in nieuwe manieren om diensten en producten te ontwikkelen? Meld je dan aan. Of ken je mensen uit je netwerk voor wie dit interessant kan zijn? Deel het vooral. Kun je niet deelnemen, maar ben je wel benieuwd naar de uitkomsten? Kom dan naar de borrel op 28 september.

Meer informatie: http://expeditieregiozwolle.nl/hackathon/

Meer projecten

‘Terug naar de stam en het kampvuur’

Gemeente Staphorst schrijf geschiedenis met inwonersparticipatie

Inspiratiemiddag Festina Lente – 20 mei

Inwonerparticipatie in ‘t kort

Mogen we voorstellen…

Ook samenwerken met Democratie in Actie en Studio Vers Bestuur?