Toon op kaart

Omgevingsvisie gemeenten Zwolle en Hardenberg

Gemeenten Zwolle en Hardenberg bereiden een nieuwe omgevingsvisie voor. Dit vraagt, door de komst van de nieuwe omgevingswet, om aandacht voor de betrokkenheid van inwoners.

Inwoners betrekken

Hoe betrek je de inwoners bij een dergelijk (abstract) instrument? Wanneer doe je dat en hoe bereik je de juiste mensen? En welke werkvormen zijn dan geschikt? Wat vraagt dit van jou als persoon en van jou als organisatie? Zowel de gemeente Zwolle als Hardenberg zijn op zoek naar passende manieren en willen deze vragen beantwoorden. Ieder voor zich, maar ze leren door ervaringen uit te wisselen ook direct van elkaar.

Rol Studio Vers Bestuur

Studio Vers Bestuur brengt beide gemeenten, elk met een andere eigen(tijdse) aanpak, bij elkaar en begeleidt ze als sparringspartner. Waar kunnen zij van elkaar leren, elkaar versterken en/of juist samen leren? Wat waren in Zwolle de succesfactoren en kan Hardenberg daarvan leren en omgekeerd?  Daarnaast zijn we met hen op zoek naar manieren om de opgedane kennis in deze trajecten te kunnen delen met andere gemeenten.

0

reactie(s)

8

gedeeld

826

views