Toon op kaart

Democratie Festival op 30 en 31 augustus

Op 30 en 31 augustus wordt in Veur-Lent bij Nijmegen het allereerste Democratie Festival van Nederland georganiseerd. Deze eerste editie is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Minister Kasja Ollongren heeft alle burgemeesters, dijkgraven en commissarissen van de Koning van Nederland uitgenodigd met een bus met inwoners naar het Democratiefestival te komen.

Vier de democratie
Democratie is niet vanzelfsprekend en heeft af en toe wat onderhoud nodig. Op het Democratiefestival wordt de democratie gevierd. We leven in een land waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk. De polarisatie lijkt het steeds meer te winnen van het compromis. Als we meer met elkaar praten en naar elkaar luisteren, komen we misschien dichter bij elkaar.

Iedereen is welkom
Dit festival brengt mensen uit heel Nederland samen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. Kom en praat mee over actuele onderwerpen. Waar sta jij in de discussie over kernenergie of de kosten voor de gezondheidszorg? Ga met politici in debat, of neem stelling op het JA/NEE veld. Luister naar persoonlijke verhalen onder de wilgen op het Waalstrand. Wandel of fiets naar bijzondere plekken op en rond het eiland. Stel zelf je festivalprogramma samen en mix inhoud met festivalpret, want je kunt op het festivaleiland ook touwtjespringen en dansen of chillen op het strand bijvoorbeeld.

Tent 35
Studio Vers Bestuur is op dit festival aanwezig met een eigen tent en een eigen programmering. Wij vinden dat alle inwoners van Overijssel naar dit festival moeten kunnen. Daarom organiseert de provincie Overijssel gratis busvervoer naar het festivalterrein.

Meld je aan
Lijkt het je leuk om met vrienden en/of familie naar de festival te komen? Meld je dan aan voor een gratis ticket op www.democratiefestival.nu. Wil je ook gebruik maken van het gratis busvervoer? Stuur dan aan mailtje naar studioversbestuur@overijssel.nl.

Wij hopen je te ontmoeten!

0

reactie(s)

8

gedeeld

627

views