Gemeente Ommen

Naar een Ommer agenda

De raad en het college van de gemeente Ommen willen toewerken naar een Ommer Agenda. Op een bestuurlijk vernieuwende manier. Zij hebben Studio Vers Bestuur gevraagd om als lerend partner mee te denken.

In september 2018 zijn twee heidagen gehouden. Tijdens deze tweedaagse sessie stond vooral de verbinding centraal. Want verbinding is noodzakelijk om in vernieuwende processen naar één gemeenschappelijk doel te werken.

Studio Vers Bestuur heeft het programma van de tweedaagse heisessie verzorgd. Een impressie.

Rol en positie gemeenteraad
Professor Marcel Boogers (hoogleraar Bestuurskunde en Innovatie aan de Universiteit Twente) nam de deelnemers mee in de rol en positie van de gemeenteraad. Lees hier het verslag.

Blik op bestuur
Aan de hand van de serious game ‘Blik op Bestuur’ zijn nieuwe manieren van samenwerking tussen overheid en samenleving verkend. Het spel is een hulpmiddel om met elkaar hierover het gesprek aan te gaan.

Echt luisteren helpt
Corine Jansen (Chief Listening Officer) helpt mensen en organisaties goed te luisteren. De overheid worstelt met het maken van verbinding met de samenleving. Echt luisteren helpt bij het maken van die verbinding. Lees hier het verslag. Interessante links:
·     Website van Corine Jansen
·     Film Human vol. 1: wat maakt ons menselijk?
·     Video van Corine Jansen over luisteren.

 

Meer projecten

Gemeente Boekelo

Gemeente Zwolle

Gemeente Twenterand

Gemeente Staphorst

Gemeente Hellendoorn

Capellenborg