Gemeente Hellendoorn

CultuurCaravaan

Cultuur is van iedereen! De gemeenteraad van Hellendoorn geeft ruimte aan haar inwoners om zelf te bepalen hoe het beschikbare geld voor cultuur binnen de gemeente Hellendoorn de komende jaren ingezet moet worden.

CultuurCaravaan

In het najaar van 2017 trekt een CultuurCaravaan door de gemeente Hellendoorn. Op tal van avonden, gesprekken en bijeenkomsten kunnen inwoners laten zien en horen wat cultuur is en wat zij belangrijk vinden aan het culturele leven in hun gemeente. Uit dit aanbod van kansen en mogelijkheden maakt een team van inwoners, raadsleden, experts uit de cultuursector en ambtenaren een totaaloverzicht waarbij elk nieuw initiatief wordt bekeken en vergeleken met het huidige cultuuraanbod.

Samen brengen ideeën

Begin 2018 komen al die ideeën, wensen, plannen, dromen bij elkaar op een fysieke plek in de gemeente. Samen met de al bestaande culturele activiteiten.  Samengebracht, in welke vorm dan ook. Als A4’tje, als foto, als sketch, als rondleiding, als gedicht of lied, als film.

Samen vorm geven

Een vertegenwoordiging van inwoners maakt hieruit een keuze: wat blijft/wordt het cultuuraanbod in Hellendoorn in 2018? Wwat gaan we klaarstomen voor 2019? Wat moet nog verder worden onderzocht? Daarbij is het niet zo dat de gemeente de initatieven overneemt. Nee, ze blijven van de initiatiefnemers, alleen wordt er wel gekeken of ze hulp nodig hebben, bijvoorbeeld door ze te helpen aan de juiste contacten of mensen met eenzelfde idee of initiatief. De cultuurmanifestatie wordt jaarlijks herhaald. Zo wordt het hele cultuuraanbod in de gemeente Hellendoorn  vormgegeven door de inwoners van de gemeente.

Cultuurcaravaan “The Movie”

Via de CultuurCaravaan hebben inwoners van de Gemeente Hellendoorn de cultuurvisie bepaald. Dit proces hebben we op film vastgelegd.

Rol Studio Vers Bestuur

Studio Vers Bestuur begeleidt het proces op ambtelijk en bestuurlijk niveau. Vragen als ‘wat betekent dit voor mijn rol als raadslid?’ en ‘hoe zorg je er samen met inwoners voor dat het proces tot goede resultaten leidt?’ staan centraal.

Meer projecten

Jongeren en hun omgeving – Dinkelland

Een nieuwe dorpsvisie – Boekelo

Gemeente Zwolle

Gemeente Twenterand

Gemeente Staphorst

Gemeente Hellendoorn