24 uur voor… – Zwolle

’24 uur voor…’ was een initiatief van de Nieuwe Hanze Unie, een samenwerkingsverband van onderwijs, ondernemers, overheid en onderzoekers. Het concept is ontwikkeld door studenten van Hogeschool Windesheim. Studio Vers Bestuur ondersteunde ’24 uur voor…’  om drie pilots uit te voeren en daarmee het concept te doorleven, evalueren en verfijnen.

Eerste sessie: Ander verdienmodel

De eerste 24 uur voor sessie vond plaats in theater De Spiegel (april 2017) en was gericht op de zoektocht naar een ander verdienmodel voor musea, orkesten en theaters. Hoe zouden we het eens totaal anders kunnen doen? Waar denken we niet aan? Wat zijn de mogelijkheden en kansen buiten de gebaande paden? Coproducenten waren Zwolse Theaters, Orkest van het Oosten en Strijkorkest Benjamin Britten.

Tweede sessie: Beweging WOEST voortzetten

Bij de tweede sessie (november 2017) stond de volgende vraag centraal: hoe kan ik de beweging WOEST voortzetten in een samenwerkingsvorm die zowel financieel als organisatorisch levensvatbaar is? Het antwoord: De School of Skills! Lees hier meer over deze editie en de uitkomsten. Wil je de film van deze 24 uur voor kijken? Dat kan hier.

Meer projecten

Proeftuinen verkeersveiligheid – Overijssel

Jongeren en hun omgeving – Dinkelland

Een nieuwe dorpsvisie – Boekelo

Transitiemanagement – Zwolle

Subsidiebeleid tegen het licht – Twenterand

De Levensboom – Staphorst